'Menu
Ik ga mijn buitenschrijnwerk Zelf plaatsen of Laten plaatsen
Boek een vakman YouTube
  • Stap 1 Productoverzicht
  • Stap 2 Afmetingen & opties
  • Stap 3 Kleuren & bediening
  • Stap 4 Technische gegevens
  • Stap 5 Overzicht

Pergo - terraszonwering

Genieten op je terras mét zonwering

Zodra de zon tevoorschijn komt, vertoeven we graag buiten. Het terras of een gezellige pergola is dan echt the place to be. Met een loungeset en buitenkeuken creëer je al snel een tuinkamer, een extra woonruimte. We lezen er graag een boek tijdens een warme zomeravond, genieten er van een lekker diner of werken er aan ons kleurtje. Maar een volledige dag in de volle zon is toch wat van het goede te veel. Kies daarom voor zonwering voor je terras op maat. In een handomdraai verander je je zonneterras in een schaduwterras zodat je even kan afkoelen. Geen gesleur meer met zware parasols die je steeds moet verzetten naarmate de zon opschuift. Met een simpele druk op de knop laat je je zonwering voor het terras eenvoudig in- en uitklappen. Dé perfecte toevoeging dus als bescherming tegen de zon.

Reviews

Creazza-terraszonwering: kwalitatief, stijlvol, gebruiksvriendelijk

De Creazza-zonwering voor terras of pergola wordt gekenmerkt door een modern design en kwalitatief materiaal. Je ontwerpt zelf je zonwering volledig op jouw maat, afgestemd op je persoonlijke voorkeuren, je budget en de benodigde afmetingen.

Dankzij een uitgebreid kleurenassortiment kies je in enkele kliks een schitterende zonwering voor je terras, volledig in harmonie met je woning. De cassette wordt volledig waterdicht gemaakt zodat onder meer het doek geen last ondervindt van de weerselementen.

Onze terraszonweringen zijn standaard uitgerust met een Somfy-motor voor een schakelaar met kabel. De bijbehorende schakelaar is een opbouwschakelaar waardoor hij eenvoudig op een muur wordt geplaatst. Breekwerken zijn dus niet nodig. Een programmeerbare weekklok is ook mogelijk voor een kleine meerprijs, net als motoren met afstandsbediening.

Anker

[Terraszonwering]

Duurzame Dickson Orchestra-doeken

De Creazza-zonwering voor terrassen en pergola’s is uitgerust met state of the art doeken van topmerk Dickson Orchestra. Dankzij Solution Dyed Acrylic-vezels zijn deze doeken uitstekend bestand tegen uv-stralen, maar ook tegen regen. Ook bij regelmatige blootstelling aan fel licht bewaren deze doeken dus hun glans en kleur.

Door een optionele speciale behandeling zijn de doeken volledig waterafstotend. Hierdoor kan water niet binnendringen in de vezels, wat schimmelvorming voorkomt. Dickson Orchestra-doeken zijn steeds conform het OEKO-TEX 100-label.

Anker

[Dickson doeken]

Het verschil tussen een zonnescherm en terraszonwering

Hét grote verschil tussen een zonnescherm en een specifieke zonwering voor het terras zijn de draagpalen bij terraszonwering. De constructie is dus zelfdragend, waardoor ze zeer stevig uitvalt en een stukje stabieler is dan een zonnescherm. Dankzij de draagpalen is zelfs bij een beperkte breedte al meteen een uitval van 5 meter mogelijk. Doordat de voorlijst stevig ondersteund wordt, is een zonwering voor een terras ook minder belastend voor de gevel.

Nog een verschil zijn de extra verticale doeken langs de draagpalen. Op die manier zit je altijd in de schaduw, waar de zon ook aan de hemel staat. Deze verticale doeken bij zonwering voor een terras of pergola zijn met name handig bij een ondergaande of opkomende zon.

Het in- en uitklappen van een zonnescherm en zonwering voor het terras gebeurt wel op dezelfde manier. Het doek dat aan de voorlijst is vastgemaakt, wordt via de zijgeleider uit de cassette ‘getrokken’. Een veerconstructie in de voorlijst zorgt voor een constante spanning op het doek.

Anker

[Verschil zonnescherm en terraszonwering]

Voordelen van zonwering op je terras:

  • Dit type zonwering is geschikt voor brede gevels, maar ook voor smallere door een uitval van zeker 5m.
  • Terraszonwering beschermt jou en je meubilair tegen schadelijke uv-stralen. Een te hoge concentratie van deze stralen is niet alleen slecht voor de gezondheid, ze leiden ook tot verkleuring van je meubels en gordijnen.
  • Dankzij de verticale dragers is een ongehinderde doorloop mogelijk, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een uitvalscherm.
  • Je hoeft niet meer te investeren in extra opties, zoals screens of rolluiken, om het binnenshuis koel te houden. Zonwering op je terras zorgt ook voor een aangename temperatuur binnen.
Anker

[Voordelen terras zonwering]

Andere types zonwering:

Verandazonwering

Een veranda is zonder twijfel een grote aanvulling op iedere woning. Door het serre-effect kan het er wel aardig opwarmen en misschien wel té warm worden. Met verandazonwering vermijd je oververhitting en wordt het er heerlijk toeven.

MEER INFO

Zonnescherm

Met een zonnescherm of knikarmscherm creëer je in een handomdraai extra schaduw waar nodig. Dankzij volledige customisatie passen onze zonneschermen volledig bij jouw woning en beschermen ze tegen felle zon.

MEER INFO

Screen

Verticale zonnescreens geven je ramen niet alleen een prachtige uitstraling, ze houden ook de sterke zon tegen waardoor de temperatuur aangenaam blijft. Bovendien geven ze je ook de nodige privacy.

MEER INFO

Anker

[Andere types zonwering]

Bestel nu zonwering voor je terras

Bescherm jezelf tegen de felle zon met terraszonwering van Creazza en geniet van de laagste prijzen met 7 jaar garantie.

STEL DE ZONWERING VOOR JE TERRAS SAMEN

Anker

[Bestel nu]