'Menu
Ik ga mijn buitenschrijnwerk Zelf plaatsen of Laten plaatsen

Vliegenraam schuifdeur

Duurzame vliegenramen voor een schuifdeur op jouw maat

Niets is zaliger dan in de zomer alle ramen en deuren te openen en zo je woning van heerlijke verse lucht te voorzien. Dit kan wel een vervelende bijwerking hebben. Vliegen, muggen en andere insecten grijpen de kans om je woning binnen te dringen en houden je ’s nachts uit je slaap. Dit probleem is snel opgelost met de Creazza-vliegenramen voor een schuifdeur. Deze robuuste, maar verfijnde vliegenramen zijn voorzien van wielen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Je kan opnieuw met een gerust hart de tuindeur openen.

Voordelen van vliegenramen voor een schuifdeur:

  • Bij onze schuifvliegendeuren in de gewone uitvoering is de optie Open View mogelijk. Standaard worden de Creazza-vliegenramen voor schuifdeuren voorzien van een middenregel met een handvat. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid, maar kan ook als storend element ervaren worden. De middenregel breekt als het ware het uitzicht naar buiten. Bij een Open View-vliegenraam wordt die middenregel weggehaald wat het vliegenraam onzichtbaar maakt en waardoor je nog meer van je tuin kan genieten.
  • Vliegenramen voor een schuifdeur zijn steeds uitgerust met wielen waardoor ze makkelijker te bedienen zijn. Bij de gewone uitvoering zitten de wielen bovenaan, bij de smalle uitvoering onderaan. De wieltjes zorgen ervoor dat de deur perfect schuift en vermijden dat er zich vuil opstapelt in de gleuven. Deze rolwieltjes zitten in de geleiders waardoor ze niet opvallen.
  • Dankzij een vliegenraam voor de schuifdeur kunnen ook hooikoortspatiënten met een gerust hart van frisse lucht genieten zonder tranende ogen en loopneus. Fijnmazig gaas houdt namelijk naast insecten ook in grote mate pollen tegen.
  • Een groot voordeel van een schuifvliegendeur is de ruimtebesparing. Bij een scharnierende vliegendeur van bijvoorbeeld een meter breed, verlies je als het ware een meter ruimte voor de deur om ze te kunnen openzwaaien. Bij een schuifdeur is dat niet het geval. Let wel op: de lengte van de rail is het dubbele van de breedte van de schuifdeur.
Anker

[]

Opbouw van Creazza-vliegenramen voor een schuifdeur:

  • Geëxtrudeerd aluminium kader; 2 mm wanddikte / Hoeken in verstek / Verborgen en geïntegreerde hoekversterkingen
  • Horizontale aluminium middenregel (of verticale regel); Met geïntegreerd handvat langs de binnen- en buitenzijde
  • Pvc-wielen met inox rollagers in het aluminium profiel onder- of bovenaan
  • Fixatie-muggengaas met pees
Anker

[]

Afwerking op maat

Vliegendeuren volledig op jouw maat maken is voor de Creazza-vakmannen absolute prioriteit. Er zijn daarom verscheidene afwerkingsmogelijkheden. Onze vliegenramen voor schuifdeuren zijn standaard niet voorzien van een schopplaat. Het is echter wel mogelijk een schopplaat van 30 of 60 cm hoog te laten installeren. Dit is een handige extra bescherming voor huisdieren. Daarnaast is ook een automatische sluitingspomp mogelijk zodat je je vliegendeur niet per ongeluk laat openstaan.

Om je schuifvliegendeur helemaal huisdier-proof te maken, kan je kiezen voor petscreen-gaas. Dit type muggengaas is extra verstevigd tegen scheuren. Een onvoorzichtige kat of hond zal er niet zomaar een gat in maken.

Bij het uitzicht van je woning streef je naar een mooi harmonieus geheel. Een ondoordachte kleurenmengeling past niet in dit verhaal. De standaardkleuren van onze vliegenramen voor schuifdeuren zijn wit, crèmewit, grijsbruin en antracietgrijs. Op aanvraag zijn ook alle andere RAL-kleuren mogelijk. Op die manier kan je je vliegendeur volledig afstemmen op de kleur van je ramen en gevel.

Anker

[]

Montage- en ophangingsmogelijkheden

Wat het type ophanging en de montage betreft, zijn er verschillende mogelijkheden. Er is het onderscheid tussen ophanging in-de-dag en op-de-dag. De dag is de vrije doorgang tussen de kozijnstijlen.

In-de-dag: Het vliegenraam voor de schuifdeur wordt in het kozijn geplaatst. Het kozijn omsluit daardoor de vliegendeur.

Op-de-dag: De vliegendeur wordt niet in het kozijn geplaatst maar erop. De bevestiging gebeurt dan aan de wand of het plafond.

Twijfel je wat in jouw geval de beste oplossing is? Vraag dan zeker raad aan onze experten!

Anker

[]

Plaatsing tussen deur en rolluik

De smalle uitvoering van de schuifvliegendeur werd ontwikkeld voor plaatsing bij schuifdeuren met een rolluik. De ruimte om een extra vliegendeur te plaatsen is dan beperkt. De vliegendeur moet namelijk tussen het raam/de deur en de rolluik passen. Met een profielbreedte van 16 mm bij de smalle schuifvliegendeur van Creazza is dit geen probleem. Er moet tussen het raam en de rolluik 20 à 25 mm ruimte zijn om een vliegendeur te kunnen plaatsen.

ONTDEK ONZE SMALLE SCHUIFVLIEGENDEUR

Anker

[]

Bekijk ook deze types vliegenramen en -deuren:

Scharnierende vliegendeuren

Wil je ook van een lekkere bries doorheen je woning genieten zonder dat die vervelende insecten binnenkomen? Dan is een scharnierende vliegendeur misschien iets voor jou? Dit type is zeer makkelijk in gebruik dankzij magneetstrips.

MEER INFO

Vast vliegenraam

Vaste vliegenramen worden op het raam vastgeklikt met behulp van stevige inox clips. Je haalt ze er zo ook makkelijk terug uit, maar dit gaat zeker niet ten koste van de stevigheid. Ook bij een stevige wind geven de inzet-vliegenramen van Creazza geen krimp.

MEER INFO

Rolhor

De rolhorren staan gekend om hun duurzaamheid. Het muggengaas zit in een geleider en is daardoor bestand tegen extreme weersomstandigheden met veel wind. Deze vliegenramen worden ook gebruikt bij Velux-dakramen.

MEER INFO

Anker

[]

Kies Creazza-vliegenramen voor je schuifdeur

Geen insecten en toch frisse lucht in huis? Dat kan, met onze vliegendeuren op jouw maat!

STEL JE UNIEKE VLIEGENDEUR SAMEN

Anker

[]