'Menu
Ik ga mijn buitenschrijnwerk Zelf plaatsen of Laten plaatsen

Muggenhorren

Geef vliegen en muggen geen kans met een vliegenraam op maat

Zet je in de zomer graag eens alle ramen en deuren wagenwijd open om de ruimte te vullen met verse zuurstof? Gelijk heb je! Verse lucht helpt je namelijk beter te concentreren en zorgt voor een goede nachtrust. Helaas geven geopende ramen en deuren ook de kans aan vervelende insecten om zich een weg naar binnen te banen. Bij Creazza configureer je daarom heel eenvoudig jouw schuifvliegendeur, draaiende vliegendeur, vast of oprolbaar vliegenraam op maat. Op aanvraag komt een van onze experts ook eerst opmeten en/of plaatsen.

De voordelen van vliegenramen

 • Een groot voordeel van vliegenramen en -deuren is dat je kan genieten van heerlijke frisse lucht. Niet enkel in de zomer trouwens. Ook in de winter is het zinvol regelmatig eens alle ramen en deuren open te zetten en verse zuurstof naar binnen te halen.
 • Het primaire doel van een vliegenraam is uiteraard voorkomen dat vliegen en andere insecten binnenkomen. Het is en blijft nog steeds de meest doeltreffende manier om vliegen buiten te houden en verse lucht binnen te laten. Zo kan jij ’s nachts heerlijk slapen zonder vervelend gezoem van muggen rond je hoofd.
 • Vliegenramen en –deuren komen goed van pas bij mensen met een hooikoortsallergie. Het gaas houdt een groot deel van de pollen tegen, zodat je binnen vrij kan ademen en van verse lucht kan genieten.
 • Een vliegenraam geeft je dat buitengevoel zonder dat je effectief buiten zit. Het is ook ideaal om je kat of hond wat frisse lucht te geven zonder ze daadwerkelijk buiten te laten. Dit is handig als je tuin niet is afgezet.
Anker

[Voordelen muggenhorren]

Schuifvliegendeur

Een onopvallende, ruimtebesparende en duurzame schuifvliegendeur geeft elke woning een extra dimensie. Bovendien geraken vliegen en andere insecten niet binnen door de perfecte pasvorm. Door de stevige materialen is een Creazza-schuifvliegendeur ook uitstekend bestand tegen een stevige wind. Wielen onderaan en een middenregel dragen bij tot een vlotte bediening. De smalle uitvoering is speciaal ontwikkeld voor plaatsing tussen een raam en een rolluik.

MEER INFO

Schuifvliegendeur
Anker

[Schuivend]

Draaiende vliegendeur

Draaiende vliegendeur

Een scharnierende vliegendeur is misschien wel de meest ‘klassieke’ vliegendeur. Het is ook de beste keuze als er naast de deur geen plaats is voor een schuifsysteem, waardoor een schuifvliegendeur geen optie is. Met behulp van een schopplaat kan je deze vliegendeur zelfs met de voet openen. Handig als je je handen vol hebt! Krachtige magneten zorgen ervoor dat je de vliegendeur ook makkelijk weer sluit. Daarenboven blijft de deur zo beter gesloten bij stevige wind.

MEER INFO

Anker

[Draaiend]

Vast vliegenraam

Vliegen, muggen en andere insecten kiezen niet enkel de deur om binnen te dringen in een woning. Nadat je een raam hebt opengezet, zal je ze al snel binnen merken. Voor een draai- of kiepraam is een inzet-vliegenraam dan een uitstekende optie. Dit type vliegenraam is heel eenvoudig te plaatsen of te verwijderen dankzij handige inox clips. Door het gebruik van zulke clips past een inzethor op zo goed als elk raamkozijn.

MEER INFO

Vast vliegenraam
Anker

[Vast]

Rolhor

Rolhor

Een rolhor is gemonteerd aan de bovenzijde of aan de zijkant van het raam of de deur. Bij deze vliegenramen rol je de hor heel eenvoudig uit zodat het volledige raam wordt bedekt. De hor blijft dicht door middel van magneetjes. Dit type vliegenraam is door de unieke constructie ook uitermate geschikt om insecten buiten te houden bij Velux-dakramen.

MEER INFO

Anker

[Rollend]

Creazza-vliegenramen en –deuren: duurzaam, veelzijdig en gebruiksvriendelijk

Onze aluminium vliegenramen zijn zeer polyvalent. Ze kunnen daardoor op aluminium, pvc of houten ramen geplaatst worden. Zowel de verticale als horizontale draden van het gaas zijn voorzien van een dubbele verankering. De pvc-pees voor de bevestiging van het muggengaas in het profiel is ook van uitzonderlijke kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het gaas altijd gespannen blijft, ongeacht de weersomstandigheden die het te verduren krijgt.

 • Belgische A-kwaliteit
 • Vormvast
 • Stootvast
 • Bestand tegen temperatuurschommelingen
 • Zelfdovend in geval van brand
 • Roestvrij
Anker

[Waarom Creazza muggehorren?]

Hoogwaardig muggengaas

Vliegen, muggen en andere insecten krijgen geen kans om letterlijk door de mazen van het net te glippen dankzij de kleine maasmaat van 1,29 mm op 1,13 mm. Het standaardgaas is grijs van kleur en gemaakt uit glasfibervezel. Met een gewicht van 120 g/m² is het fijnmazig genoeg om ook gedeeltelijk de zon buiten te houden. Er zijn nog twee andere (betalende) opties, namelijk een petscreen en een clearview-gaas. Een petscreen werd speciaal ontwikkeld om weerstand te bieden aan de klauwen en tanden van huisdieren. Een sterker weefsel en gecoat polyester vermijdt scheuren. Clearview-gaas is dan weer zeer dun geweven waardoor je er beter door kunt kijken om van je tuin te genieten.

Anker

[Muggengaas]

Gebalanceerde opbouw

 • Hoeken in verstek: Vliegenramen waarvan de hoeken in verstek werden gemaakt, zijn steviger.
 • Hoekprofielen: Dankzij hoekprofielen zijn vliegenramen sterker en robuuster.
 • Dwarslat of middenregel: Een dwarslat zorgt voor extra versteviging. Een middenregel verstevigt ook, maar doet ook dienst als handvat.Geoptimaliseerde profielen: Bredere profielen zorgen voor stabiliteit en een langere levensduur. Ze mogen echter niet te breed zijn zodat het geheel elegant blijft. Tussen de 10 en 15 mm is ideaal. De wanddikte van het profiel is het best tussen de 1,7 en 2 mm.
 • Geoptimaliseerde profielen: Bredere profielen zorgen voor stabiliteit en een langere levensduur. Ze mogen echter niet te breed zijn zodat het geheel elegant blijft. Tussen de 10 en 15 mm is ideaal. De wanddikte van het profiel is het best tussen de 1,7 en 2 mm.
 • Inox: De verbindings- en montagestukken van onze vliegenramen zijn steeds uit inox. Dit is roestvrij in tegenstelling tot gewoon ijzer.
Anker

[Opbouw]

Jouw vliegenraam op maat online bestellen

Geniet van frisse lucht in huis zonder die vervelende insecten met een vliegenraam van Creazza. Met behulp van de configurator stel je zelf jouw vliegenraam samen, aan de laagste prijzen én met 7 jaar garantie.

MAAK EEN AFSPRAAK MET EEN EXPERT

Anker

[Experten]